General Awareness Questions Asked in SBI Clerk Mains 2020

General Awareness Questions Asked in SBI Clerk Mains 2020: The State Bank of India is conducting the main examination to recruit SBI Junior Associates or SBI Clerk for more than 8000 vacancies today i.e. 31 October 2020. The SBI Main examination consists of a total of 190 objective type questions for 200 marks. The total time duration is 2 Hrs 40 minutes. Out of 190 objective type questions- 40 questions from General English, 50 questions each from Quantitative Aptitude, Reasoning Ability and Computer Aptitude, and General/Financial Awareness.

General Awareness Questions Asked in SBI Clerk Mains

Here we’ll provide you the complete list of General/Financial Awareness questions asked in the SBI Clerk Main Exam 2020.

General/Financial Awareness (GA) Questions Asked in SBI Clerk Main 2020: Shift-1

In today’s SBI Clerk Main exam, all the GA questions asked were easy to moderate and mostly directly from our GA capsule. Majority of questins were from Current Affairs and only few were from static GK. The questions were based on Banking, World Oraganisation, Sports, Schemes etc.

Note – 30+ Questions Asked From Our Super Current Affairs Series PDF

  1. Shaurya KGC Card by which Bank | Answer. Hdfc
  2. ACE Credit Card by which Bank | Answer. Axis
  3. Where is the HQ of Federal bank? | Answer. Kerala
  4. 2nd April is celebrated as | Answer. Autism Awareness Day
  5. When is the Charity day celebrated? | Answer.5 September
  6. What is the Share of Central Government in RRB? | Answer. 50%
  7. 10 rules of successful nation is written by | Answer. Ruchir Sharma
  8. Titan Pay is launched by which btank? | Answer. SBI
  9. Who is the new Chairman of TRAI? | Answer. PD Vaghela
  10. One was related to Minimum Paid up capital for Retail Banking undernew umbrella entity (NUE)  | Answer. 500 Cr
  11. Where is the HQ of UNDP? | Answer: New York
  12. One Question was related to PM Kusum Scheme?
  13. Which Bank launched the Insta Click Saving A/C | Answer. BOB
  14. On 8th October, __ Anniversary of Air Force was Observed | Answer: 88th
  15. Company which manages Assets is called | Answer. AMC
  16. Atal Pension Yojana is regulated by | Answer. PFRDA
  17. Home Utsav is observed online or virtually by which Bank | Answer. ICICI
  18. Mudra is the subsidry of which organization| Answer. SIDBI
  19. Who is the current Chairperson of Parliamentary Standing Committee? | Answer. ____
  20. Who is the Current head of Tesla? | Answer. Elon Musk
  21. CBSE tie up with ________ to train teachers and student. Ans- Facebook
  22. One Questions was related to Retail inflation?
  23. Corporation bank merged with which Ban? | Answer. Union Bank of India
  24. Economic Freedom Index 2020 Rank of India | Answer. 105th
  25. How many Deputy Governors of RBI | Answer. 4
  26. Which Ministry represented India in the 2+2 dialogue Between USA & India? | Answer. EAM & Defence
  27. What is the Currency of South Korea? | Answer. Korean won (KRW)
  28. What is the Effective revenue deficit mentioned in the Budget? | Answer.____
  29. IPPB Established in which year? | Answer.2018
  30. Rajat Bhatia is related with which Sports? | Answer.Cricket
  31. 3rd Richest Person in India? | Answer. Azim Premji
  32. 1st White Label ATM launched by? | Answer.TATA
  33. Where is Serum Institute of India located? | Answer.New Delhi
  34. What is the Stake of RIL in Jio Payment bank?Answer. 70%
  35. Shagun Scheme is launched by which Bank? Answer.SBI
  36. Karmyogi scheme is launched for? Answer.Civil Servants
  37. One Question was related with Axis Bank Tie-up?
  38. NSDC agreement with which organization for Skill Training?
  39. One Question was related to Fino Payment Bank?
  40. One Question was related to Harley Davidson production plant in India? Answer. Haryana
  41. Most Valuable Brand in India- HDFC

General/Financial Awareness (GA) Questions Asked in SBI Clerk Main 2020: Shift-2

  1. Dudhwa National Park
  2. Rani Laxmibai University location
  3. BASEL II guidelines
  4. C used in CFT
  5. Question on SEBI
  6. IPL Edition in South Africa
  7. AMRUT Yojna
  8. Rana Pratap Sagar Dam
  9. Tribal Day
  10. Second Cleanest City above 1 Lakh
  11. Noble prize in Physics
  12. Garb/Dandiya Dance
  13. Summer Olympic in 2024
  14. Budget Total Amount
  15. Capital of Brazil
  16. BOB MD & CEO
  17. Bharat Net Budgetary allocation or How many Grama Panchayat
  18. connected-1lkh grama Panchayat
  19. Stars yojna
  20. Fisharies Export
  21. Bhimrao Ambedkar Airport
  22. Davos in which country
  23. Make my Trip Chairman
  24. Rafel nadal first Granslam
  25. Milk Processing Target
  26. Private Terminal on which airport
  27. CRR Section
  28. CHUNAUTI launch
  29. EASE Project
  30. Book By Karan johar
  31. Positive Pay
  32. SARFAESI Act 2002
  33. P K Mohanthy
  34. RBI Surplus related
  35. Merger Related
  36. Boeing Apache
  37. H R bhardwaj
  38. P2P Platform
  39. FEMA Act
  40. No. of Unemployment population
  41. Question on Chess
  42. 3rd Gulf coutry with Israel
  43. How many SBI Associates merged with SBI

India’s Most Affordable Premium Practice Set

Home

Click Here To Visit The Store

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here