Memory Based Questions Asked in LIC Assistant Mains Exam 2019

Memory Based Questions Asked in LIC Assistant Mains : Dear Candidates, LIC has conducted an Assistant mains examination on December 22, 2019. Many of you completed their exams and eagerly waiting for the next level of the process. A huge number of banking aspirants want to know about the questions asked in LIC assistant mains 2019 for their upcoming exam preparation.  Many of our candidates requested us to provide questions asked in LIC assistant mains 2019. For that, we have collected LIC assistant mains memory-based paper 2019 questions and given them in this blog. Candidates can go through the questions asked in LIC exams for their forthcoming exam preparation.

Questions Asked in LIC Assistant Mains 2019 | Memory Based Paper

Aspirants try to observe the standard of the questions and find out the answer to the questions. If you take more time to answer the questions, you have to improve your problem-solving speed and accuracy. So preparation based on the question asked in the LIC assistant mains exam will help to understand the difficulty level of mains questions and improve your skills. Aspirants those who are prepared for future mains exam can utilize the given LIC assistant mains memory based questions for their effective preparation. The given questions in LIC exams will provide you the familiarity on the memory-based mains examination. So that aspirants can improve their confidence about the mains exam.

General Awareness Questions Asked in LIC Clerk Mains 2019 (2nd Shift):

1). What is the venue of the 88th Interpol annual assembly 2019?

Ans: Santiago, Chile

2). Cheyenne Huisman has won the Miss Asia Pacific International Title 2019, she belongs to which country?

Ans: Spain

3). Who has won the title of World’s Best Performing CEO title according to the 2019 Harvard Business Review CEO Ranking?

Ans: Jensen Huang (Nvidia)

4). AEPS full form

Ans: Aadhar Enabled Payment System

5). World Cities Day was observed on?

Ans: 31st Oct

6). Odisha State government has signed a MoU with UNICEF for-

Ans: To provide safe drinking water to every household in the state

7). Who is the winner of World Deaf Tennis Championship?

Ans: Prithvi Sekhar

8). Who is Abhijit Banerjee?

Ans: Winner of Nobel Prize for Economics 2019. Head of the Department of Economics at Presidency College, Calcutta and was born in Mumbai.

10). Who is the 47th winner of AFI Lifetime Achievement Award, recently?

Ans: Denzel Washington

11). Kanyashree University was located at?

Ans: West Bengal

12). Who has acquired the shares of IDBI Bank’s MF asset management?

Ans: Muthoot Finance

13). Question-related to forward contracts?

14). Question-related to Bank Institution?

15). Question-related to money market instrument?

16).  Who is the winner of Wisden India Almanack Cricketer of the Year award?

Ans: Premier speedster Jasprit Bumrah and batswoman Smriti Mandhana

17). Question-related to C40 cities Bloomberg

 

General Awareness Questions Asked in LIC Clerk Mains 2019 (1st Shift):

1). World Students day was observed in the remembrance of?

Ans: Abdul Kalam

2). Who has been appointed as the Judge in Singapore International Council?

Ans: A.K Sikri

3). Which State CM has launched the “MO Sarkar” Programme?

Ans: Odisha

4). What is the India’s rank in Hunger Index?

Ans: 103rd

5). Who is the head of the committee of CRL (Code for Responsible Lending) in Micro Credit?

Ans: H R Khan

6). How much funding was allotted for India’s Housing development project?

Ans: Rs. 25,000 Crore

7). How is the present chairman of BCCI?

Ans: Sourav Ganguly

8). Question related to NPS Age range?

9). Floating Nuclear Power Plant was located at?

Ans: Russia

10). Where is India’s first International Financial Service Centre (IFSC) was commissioned?

Ans: Ahmedabad

11). Jan Dhan insurance cover increased from 1 lac to _____

Ans: 2 lakhs

12). CIRP full form

Ans: Corporate Insolvency Resolution Process

13). 12th Wealthiest Indian City in World?

Ans: Mumbai

14). Question-related to the jury of International Film Festival?

15). Dharma guardian 2019 was the Joint military exercise conducted between India and ___?

Ans: Japan

16). Who is the Team Cashless India Ambassador partnered with Master Card?

Ans: MS Dhoni

17). Innovative State in India: NITI Aayog?

Ans: Karnataka

 

 


 

Stay Connected through the link: DreamBigInstitution.com

You May Also Check:

 
 
Join Our Social Media
 
To Join us Instagram Instagram Account Click Here
To Join us facebook Facebook Page Click Here
To Join us telegram Telegram Channel Click Here

India’s Most Affordable Premium Practice Set

Premium Practice Store

Click Here To Visit The Store

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here