All Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 Exams

0
3299

All Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 Exams

 

Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019  : Dear Friends, Institute of Banking Personnel Selection has conducted an online Prelims examination for the recruitment of Probationary Officer 2019. The overall level of examination was Easy. Here we have given the Full Set of Questions asked in IBPS PO Prelims 2019. Candidates can use this and share this with all your friends.

 

Memory Based English Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 (19th Oct Slot-1):

Direction: Read the sentence to find out whether there is an error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number corresponding to that part will be your answer. If the given sentence is correct as it is, mark the answer as “No error”. Ignore the errors of punctuations, if any.

1). The temple is know (1)/ to recycle and reuse almost (2)/ 90% of its waste water (3)/ for gardening and cleaning purposes. (4)/ No error

Ans: 1

2). She has built a light weight camera (1)/ with sensor wing organic semiconductors that (2)/ can withstood cosmic radiation (3)/ and be used in space. (4)/ No error

Ans: 3

3). It has been reported that (1)/ global warming is interfering the (2)/ sleep patterns of polar bears (3)/ making them more aggressive. (4)/ No error.

Ans: 2

4). Compiling a global (1)/ database of cases (2)/ of copyright infringement (3)/ is a good idea. (4)/ No error.

Ans: E

Direction: A sentence with one blank is given, indicating that something has been omitted. Choose the word that best fits the blank appropriately.

1). The _____ in the ratio could be due to the faulty way the data was collected and analysed.

Ans: Discrepancy

2). There was a _____ of maize as the crops had been destroyed by the hail storm.

Ans: Shortage

3). The number of divorce cases in the country has seen a _____ rise over the past decade.

Ans: Steep

4). The new education policy has been _____ a historic reform by government of Kenya.

Ans: Termed

Direction: In the given question, a part of the sentence is printed in bold font. Below the sentence, alternative to the emboldened part are given as (A), (B), (C) and (D), which may help improve the sentence. Choose the correct alternative out of the given five options. In case the given sentence is correct, your answer will be an option (E), i.e., “No Correction Required”.

1). In a hurry, the documents were left behind at the office but they will be safe.

Ans: No correction required

2). An inquiry be ordered into ascertain the root cause of the accident.

Ans: Must be ordered to

3). The customer hung up before the receptionist have gave a proper explanation for the lapse.

Ans: Could give a proper

4). He said he has not return although he had submitted the required documents on time.

Ans: Was not reimbursed

Inequality Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 (19th Oct Slot-1):

1). B ≤ N = M ≥ O; N ≤ J = T

(i) T > O

(ii) O = T

2). W < E ≤R ≤T; R=S=K

(i) T < W

(ii) K ≥ E

3). X=C < V≥ L ; Z ≤ V ≥ A

(i) Z ≥ L

(ii) A < X

4). F > G ≥ H ≤ I; P ≤ H ≥ K

(i) F > K

(ii) I ≥ P

Approximation Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 19th Oct (Slot-1):

1). 18.12× 2.01 + 30.092

Ans: 1548

2). √1300 + 5.99 × 3.05

Ans: 54

3). 580.11 + 720.12 – ? = 24.992

Ans: 675

4). 80.18 % of 499 – 6.001% of 80

Ans: 352

5). 724.95 ÷ 24.99 + 64 ÷ 7

Ans: 38

6). 29.98% of 200.16+71÷5

Ans: 74

Quadratic Equation Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 (19th Oct) Slot-1:

1). 20x2 + 9x + 1 = 0

2y2 + 3 y + 1 =0

Ans: x>y

2). x2 = 81

y2-12y+27=0

Ans:  No relation

3). x2-18x+80=0

y2-17y+72=0

Ans: No Relation

4). x2+7x+12=0

y2+5y+6=0

Ans:  x ≤ y

5). x2=16

y2+27=31

Ans: No Relation

6). 12x2+7x+1=0

15y2+11y+2=0

Ans: x≥y

Data Interpretation Questions:

Direction (1 to 5): There are 4 theatres A, B, C and D. Given below are two pie charts. 1st Pie chart depicts the percentage of English and other language movies shown in theatres. 2nd Pie chart depicts the percentage of English movie shown in theatres.

Four theatres A, B, C and D over the year 2019

All Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 Exams

All Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 Exams

1). What is the difference between the total movies shown in theatre D and English Language movies shown in theatre B?

Ans: 475

2). What is the number of other language movies shown in the theatre A & B together?

Ans: 625

3). What is the ratio of the number of English movies shown in theatre D and other movies shown in theatre B?

Ans: 7 : 15

4). English language movies shown in theatre B & D together is what percent of the all movies shown in all theatres?

Ans: 10%

5). If x=sum of other languages movies shown in theatre A & English language movies in theatre B and y=sum of other language movies in theatre C & English language movies in theatre D.

Find x:y

Ans: 13:47

Application Sums Asked in IBPS PO Prelims 19th Oct 2019:

1). The perimeter of a rectangle is 4 cm less than the circumference of circle. If breadth of the rectangle is equal to the radius of the circle and also the breadth is half of the length of rectangle, what is area of the rectangle in sq. cm?

Ans: 392

 

IBPS PO Exam Analysis Prelims 12th Oct 2019 (Shift 1)

Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 Held on 12th October (Slot-1)

Approximation Questions:

1). [(1/7.01) + (1/13.99)+(1/27.99)]× 100.04 = ?

2). 3.07×14.96+(15.02)2-(11.03)2=?

3). 111.01-211.09+(12.01)2=?-(4.09)2

4). (14.03)+(28.02)2÷6.98+(3.96)2 = ?

Inequality Questions:

1). M ≤N < O≤P ≤R ≤S

(i) O ≤ S

(ii) M< R

2). A ≥ B > C ≤ D

E ≤ C ≥ F

(i) E ≥ D

(ii) F < A

3). P > Q ≥ R = S

F ≥ R ≥ E

(i ) Q ≥ E

(ii) P > S

4). D < E = F > G ≥H

K ≥ F

(i) D < H

(ii) K > G

 

Reasoning Misc Questions:

Miscellaneous Questions:

1). How many such pairs of letter are there in the word “BRISKLY” each of which has as many letters between them in the word as in the English Alphabet (both forward and backward)?

Ans: One

2).  If in the word “SPLENDOR”, all the vowels are changed to the next letter and all the consonants are changed to the previous letter. Which of the following letter is fourth from the right end?

Ans: M

3). If the even digits of the following number 624739854 are increased by 1 and all the odd digits are decreased by 1, then what will be the sum of the digits which are fourth from the right and fifth from left?

Ans: 10

 

Number Series Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 12th Oct Slot-2:

1). 12, 129, 233, 324, ?, 467

Ans: 402

2). 8, ?, 4, 6, 12, 30

Ans: 4

3). 100, 97, 92, 83, 68, ?

Ans: 45

4). 1, 2, 5, 16, 65, ?

Ans: 326

5). 0.75, ?, 3, 6, 12, 24

Ans: 1.5

6). 8, 737, 252, 568, ?, 477

Ans: 352

 

 

Most Expected Puzzle And Seating Arrangements Questions for IBPS PO Prelims

General English Questions PDF For IBPS PO Prelims Exam

 

 

All Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 Exams

To Join us All Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 Exams Instagram Account Click Here
To Join us All Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 Exams Facebook Page Click Here
To Join us All Questions Asked in IBPS PO Prelims 2019 Exams Telegram Channel Click Here

You May Also Like Some of Our Best E-Books & Practice Sets

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here